fredag 19 oktober 2012

Firar födelsedag

Ikväll har vi firat att två blivit tre med en riktig brakmiddag. Sambon har stått i köket hela eftermiddagen och lagat mat medan Lilly och jag har legat i soffan och myst.

 Till förrätt gjorde sambon havskräftor med brynt smörkräm jordärtskockschips och kantareller på ena halvan av tallriken. På den andra delen en klassisk löjromstoast. Allt smakade inte helt otippat toppengott!

Till varmrätt blev det potatisgratäg med gorgonzola och päron (recept från förra månadens buffétidning), pepparrullad oxfilé och balsamicosås.

Själva födelsedagsbarnet låg snällt och sov under hela middagen.
Nu vankas efterrätt bestående av geishabrulee(?) alltså creme brulee gjord med geishachoklad, skall bli spännande att smaka.

Vi har hela huset är fullt av massa vacka buketter som vi fått av nära och kära. Finns det något som piggar upp så bra i  höstmörkret som färska blommor?
 
Nu åter till fredagsmyset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar