måndag 30 juli 2012

Surdeg

Som jag sa i mitt tidigare inlägg så har jag testat att baka surdegsbröd idag. Jag har länge tänkt att jag skulle sätta min egen surdeg, men det blir liksom aldrig av. Så denna gång testade jag att köpa färdig surdeg på affären.
Jag följde grundreceptet på undersidan av burken för att göra det enkelt, allt som behövdes var jäst, vatten, vetemjöl special, olja och salt. Jag slängde bara ner allt i matberedaren och körde den i 10 minuter.



När degen var färdigknådad så såg den ut såhär och jag var redo att kasta den i soporna på en gång. Men jag plastade in den och lät den jäsa i flera timmar medan vi var iväg och käkade lunch och gjorde massa ärenden. 


När jag kom hem såg den ut såhär! Den hade verkligen jäst upp, lite av luften gick dock ur när man stjälpte upp den för att baka ut brödet.



De blev rätt ok för att vara första gången, även om jag sett snyggare bröd. Som nybakat och fortfarande varmt så smakade brödet väldigt gott. Men jag tycker nog inte att det blev som "riktig" surdeg, det brödet ska vara lite segt och så ska det vara stora bubblor i brödet. Mitt bröd liknade nog mer ett vanligt matbröd tycker jag.


Vi åt det till en kyckling och räksallad som sambon fixade till middag.



Medan sambon fixade middagen så slängde jag ihop en sockerkaka med Leilas kockostopping på, eftersom vi skulle få fikabesök efter middagen. Den blev inte heller så tokig kan jag lova, varm sockerkaka och ett glas kall mjölk slår det mesta i fikaväg enligt min åsikt.



Mums!

Nu ska jag surfa in på Ikeas hemsida en sista gång och spana lite inför morgondagens tripp mot möbelmecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar