torsdag 3 januari 2013

En härlig vecka i fjälls

Hej bloggisar!
Nu är vi åter hemma efter en vecka i stugan i Hemavan. Vi har haft det så bra! Jag hade gärna stannat några dagar till,  men Lilly hade tid på BVC och sambon behövde jobba så i går åkte vi hem. Det har varit en bra nyårshelg, för en gångs skull har det inte varit så kallt. Jag hade gruvat mig för kylan lite innan vi åkte upp, men det var en helt obefogad oro. Det regnade till och med en av dagarna (!), när hände det senast en nyårshelg i Hemvan?
Det är något speciellt med att sitta framför järnspisen med varma sockor på fötterna och småfrysa lite innan värmen har eldats upp ordentligt.
Jag och Caisa åkte slalom en dag och trots regn och megalånga köer så var det riktigt härligt att åka i backen. Jag gjorde två vurpor som jag helst inte vill minnas. Jag gjorde mig inte illa men ingen av gångerna var det befogat att ramla. Jag var i princip stillastående båda gångerna, andra gången tog jag mig inte upp, man är inte särskilt smidig i pjäxor och skidor. Jag fick ligga och kravla framför liftkön innan jag lyckades spänna av mig en skida och komma på benen igen. Men men, vad gör man inte för att roa de stackare som fick stå i världens längsta liftkö, haha.
Vi har varit vår lilla familj och ett kompispar som bott i stugan. Kvällarna har vi spenderat med att äta helt galet god mat och spela spel, så trevligt och mysigt sätt att umgås.
Nyårsaftonen spenderade vi med ett stort och glatt gäng, 12 vuxna och 7 barn. Vi åt färsk hummer till förrätt, renfilé till varmrätt och geishabruleé till efterrätt. En riktig festmåltid som avslutade året på ett bra sätt.
 Mina två kärlekar <3
 Jag i min fina klänning som jag fick av sambon i julklapp (valt helt utan min inblandning!).
Lilly som var vaken på 12-slaget fick ha på sig hörselkåporna för att dämpa det värsta ljudet från alla raketer. Hon är så glad och nöjd vårt lilla gryn, klagar inte i onödan och är på bra humör nästan jämt. Hon verkar trivas hur bra som helst i fjällstugan så det kommer bli många fler svängar i vinter känner jag på mig.

2 kommentarer:

  1. Va mysigt ni verkar haft det. Du är verkligen jättefin i din nya klänning och Lilly är ju sötare än sötast i sina kåpor :)

    SvaraRadera
  2. Hot mama! :) Saknar er. Vill gärna ses när ex-jobbet är inlämnat. Lilly har redan fattat poängen med att vara i fjällen. Mysa, äta god mat och hänga med la familia. :) Kram på dig!

    SvaraRadera